Klaas Tigelaar stopt als burgemeester van Leidschendam-Voorburg

Klaas Tigelaar.

Klaas Tigelaar.© alphen.cc

Gertjan van Geen
Stompwijk

Burgemeester Klaas Tigelaar neemt na ruim vier jaar afscheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg, waartoe ook Stompwijk behoort. Tigelaar wordt per 1 september voorzitter van het college van bestuur van de Laurentius Stichting.

Tigelaar laat weten met veel toewijding in Leidschendam-Voorburg te hebben gewerkt. ,,Ik kijk terug op een waardevolle tijd, waarin ik met het gemeentebestuur en de inwoners invulling heb mogen geven aan het met elkaar samenleven in Leidschendam, Stompwijk en Voorburg. De verschillende kernen hebben allemaal hun eigen karakter, eigen kwaliteiten en dynamiek. En soms ook een eigen problematiek.’’

Tigelaar vervulde verschillende functies in het openbaar bestuur. Hij was raadslid en wethouder in Alphen aan den Rijn en burgemeester in Oud-Beijerland. Laurentius is een stichting voor katholiek onderwijs en opvang.

Over zijn opvolging is nog niets bekend. Jaap Smit, de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, gaat op korte termijn in gesprek met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad om te overleggen. Daaruit zal een vertrouwenscommissie ontstaan, die zich gaat buigen over de vraag aan welke eisen de nieuwe burgemeester moet voldoen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.