Nieuwe ’Bona’ kan op vrijdagochtend voor parkeerproblemen zorgen bij Veense weekmarkt

Krijgt de weekmarkt op de Schoolbaan in Roelofarendsveen straks een parkeerprobleem?© Archieffoto Taco van der Eb

Paul van der Kooij
Roelofarendsveen

Rond de weekmarkt in Roelofarendsveen kunnen parkeerproblemen ontstaan als het voormalige Bonaventuracollege een plek wordt waar mensen werken en wonen. Dat melden burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem.

Voor de kantoren in het voormalige schoolgebouw en de 27 appartementen op de plek van de gymzaal en de oude conciërgewoning zijn 67 parkeerplaatsen nodig volgens de Nota parkeernormen. Maar op het terrein van de ’kantoorcampus’ kunnen maar 43 plekken worden aangelegd.

’De resterende 24 parkeerplekken zullen worden opgevangen in openbaar gebied ten oosten van het gebouw’, aldus de brief van B en W. ’Voor het merendeel van de tijd worden dan ook geen parkeerproblemen verwacht. Alleen op vrijdagochtend, als de weekmarkt wordt gehouden, wordt verwacht dat zich parkeerproblemen zullen voordoen. De marktkramen nemen parkeerplaatsen in en generen extra verkeer’. Omdat de ruimte ’beperkt is’, zou een oplossing niet snel te vinden zijn.

Het is dus een kwestie van afwegen: wegen de ’baten’ van de voorgestelde ontwikkeling - sociale woningbouw en een nieuwe invulling van een leegstaand schoolgebouw - op tegen de negatieve effecten van de verwachte parkeeroverlast op de vrijdagochtend? En in de ogen van B en W is het antwoord ’ja’.

Beeld vanaf de straat van de woontorens die aan de achterkant zijn gedacht van de te vernieuwen Bona Schoolbaan.© Artist impression VRP architecten

De ’kantoorcampus’ die aan de Schoolbaan in Roelofarendsveen is gedacht, krijgt een binnenplaats tussen de vernieuwde ’Bona’ en twee woontorens aan de achterzijde.© Artist impression VRP architecten

Ze leggen dan ook met een gerust hart het ontwerp-bestemmingsplan dat het nieuwe leven van de oude ’Bona’ mogelijk moet maken voor zes weken ter inzage. Stemt de raad in met de wijziging van het bestemmingsplan, dan kan Verdel ICT en Media een omgevingsvergunning aanvragen om daadwerkelijk aan de slag te kunnen aan de Schoolbaan.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.