Kinderen kunnen weer zomer lang gratis sporten: Leiden Sportzomer van start op Sportpark Noord

Naast het veld waar kinderen voetballen en rugbyen, krijgt een andere groep schaakles© Taco van der Eb

Niels Held
Leiden

Voor de vierde keer vindt op Sportpark Noord de Leiden Sportzomer plaatst. De rest van de zomervakantie kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar daar gratis verschillende sporten beoefenen.

Op het veld, waar normaal voetbalvereniging Roodenburg de wedstrijden afwerkt, is een groep kinderen onder begeleiding van drie trainers bezig met een partijtje voetbal. „Wij begonnen hier zelf ook als kleintjes op dit veld”, zegt een van de trainers, die vanuit zijn club Roodenburg de voetbaltraining verzorgt. „Dat maakt het zo leuk om nu zelf de training te leiden.”

Het doel van de trainers is duidelijk om er een leuke dag van te maken voor alle aanwezige jongens en meisjes. „Niet iedereen kan al voetballen, dus uitgebreid op techniek gaan trainen heeft geen zin”, zegt hij. Na het partijtje nemen de kinderen nog penalty’s en daarna wisselen ze verder door.

Want voetbal is niet de enige sport waar de kinderen zich mee kunnen vermaken. Op een buitentafel voor de kantine krijgen de kinderen schaakles van jeugdschaakvereniging Op Eigen Wieken. Verderop op het veld verzorgt rugbyclub DIOK een training, die begint met tikkertje. „Ze pakken het daar heel leuk aan, we horen de spelende kinderen de hele tijd schaterlachen”, vertelt een ouder.

Om te zorgen dat de kinderen niet alleen hun eigen sport doen, wisselen ze steeds om. Zo maken ze kennis maken met andere sporten die ze normaal gesproken niet zouden spelen. Naast voetbal, rugby en schaken komen daar later basketbal en skeeleren bij.

De Sportzomer is tot en met 28 augustus drie keer per week te bezoeken: op maandag- en woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Iedereen uit de regio Leiden is welkom om mee te komen sporten. Er is geen controle of een kind uit de omgeving komt, maar wel of ze niet jonger dan 6 en ouder dan 12 jaar zijn.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.