Lisse int maar kwart huur bij sportclubs Ter Specke

Omdat ze er nauwelijks gebruik van konden maken, hoeven de clubs op Ter Specke maar een kwart van de huur te betalen.© foto ld

sjaak smakman

Lisse De sportverenigingen op Ter Specke hoeven over de eerste vier maanden van dit tweede coronajaar maar een kwart van de huur te betalen aan de gemeente Lisse. De gemeente zelf hoopt de ruim 21 mille die ze daardoor mis loopt, via het rijk alsnog binnen te krijgen.

Door de coronamaatregelen hebben onder meer FC Lisse, atletiekvereniging De Spartaan, de honkballers van The Flags en de wielrenners van RTV De Bollenstreek niet of nauwelijks gebruik kunnen maken van het sportpark. Het Lissese college heeft ze allemaal wel de facturen voor de huur van hun terreinen en banen gestuurd, maar heeft besloten om die maar voor een kwart te innen. Dat scheelt de gemeente bijna 21.200 euro.

Het college hoopt dat geld nu binnen te krijgen via het rijk, dat vorig jaar de regeling Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties (TVS) in het leven roep. Vorig jaar deed Lisse daar al met succes een beroep op en het college gaat dat nu opnieuw doen. Of Lisse ook al het geld terugkrijgt van het rijk, is overigens de vraag: er zit 50 miljoen in de pot maar als er voor een hoger bedrag aanvragen binnen komen krijgt iedereen maar een deel van het misgelopen geld terug. Vorig jaar kreeg Lisse overigens wel alle misgelopen huur terug via de TVS.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.