Coronabesmettingen blijven onverminderd stijgen in regio Hollands-Midden, stabilisatie in hotspots Leiden en Noordwijk

Ruud Sep
Leiden

Het aantal nieuwe besmettingen met corona blijft onverminderd stijgen in de regio Hollands-Midden. Dat blijkt uit de cijfers die de GGD Hollands Midden heeft gepubliceerd.

Afgelopen week werden in de Leidse, Alphense en Goudse regio plus de Duin- en Bollenstreek in totaal 2.986 positieve testen afgenomen. Dat is een stijging van 30 procent ten opzichte van een week eerder.

Wat opvalt aan de cijfers is dat het aantal besmettingen in de twee grote brandhaarden - Leiden en Noordwijk - min of meer stabiliseert, terwijl de aantallen in gemeenten waar het aantal besmettingen vorige week nog relatief meevielen fors zijn gestegen.

In Leiden nam het aantal besmettingen de afgelopen week nog licht toe: van 761 naar 799. Daarmee komt de stad uit op 64 besmettingen per 10.000 inwoners: het hoogste van de regio.

In Noordwijk lijkt de besmettingspiek alweer over zijn hoogtepunt heen. Noordwijk is de enige gemeente in de regio waar het aantal besmettingen licht is gedaald: van 266 naar 251. Desondanks scoort de gemeente met 56 besmettingen per 10.000 inwoners nog altijd heel erg hoog.

De grootste toename van het aantal besmettingen werd de afgelopen week genoteerd in Lisse, Zoeterwoude en Nieuwkoop. In die drie gemeenten was grofweg een verdubbeling van het aantal besmettingen te zien. Ook in Katwijk (van 76 naar 122), Hillegom (van 57 naar 98) en Teylingen (van 134 naar 185) was de toename fors. Ondanks de toename van het aantal besmettingen bleef Katwijk overigens de gemeente met relatief de minste besmettingen. Naar verhouding zijn er in Leiden drie en een half keer zoveel besmettingen als in Katwijk.

Het goede nieuws is, dat ondanks de snel oplopende besmettingscijfers het aantal ziekenhuisopnames beperkt blijft. In de hele regio moesten de afgelopen week tien mensen met corona naar het ziekenhuis en werden de afgelopen week geen doden als gevolg van corona geregistreerd. Een week eerder bezweek er nog één regiogenoot aan corona.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.