Een bonnetje uitschrijven lukt niet, dus mag een Poolse brommerrijder naar huis. Op het politiebureau blijkt dat hij een internationale gezochte drugscrimineel is

© ANP

Internetredactie
Alphen aan den Rijn

De politie Alphen aan den Rijn heeft bij toeval zaterdag een internationale drugscrimineel opgepakt. De man, een 30-jarige Pool, werd in Den Haag staande gehouden vanwege een onschuldig verkeersvergrijp. Op het bureau kwamen agenten er pas achter dat de verdachte nog een gevangenisstraf van vijftien jaar moet uitzitten in zijn thuisland.

De man reed met zijn bromfiets op een plek waar dat niet mag. Hij werd staande gehouden en de politie wilde voor dat vergrijp een bekeuring uitdelen. Klein probleem: de mobiel van de agent, waarmee bonnen worden uitgeschreven, werkte niet goed. De Pool mocht naar zijn woning in Alphen aan den Rijn. Hij zou zijn bekeuring met de post ontvangen.

Uitlevering

Eenmaal op het bureau kwam de politie tot een bijzondere ontdekking. Toen de man werd nagetrokken, kwam naar voren dat hij gesignaleerd staat voor drugshandel. Polen heeft om zijn uitlevering gevraagd. De verdachte moet daar nog een gevangenisstraf van 15 jaar uitzitten. Agenten snelden naar het huis van de man en hebben hem aangehouden. Hij zal worden uitgeleverd aan zijn thuisland.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.