D66 Teylingen krijgt derde zetel weer terug door vertrek Fred Koot

Fred Koot.© Archieffoto

Sjaak Smakman
Teylingen

Bijna op de valreep voor de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen krijgt D66 in Teylingen zijn derde zetel terug. Raadslid Fred Koot van Groen en Leefbaar Teylingen verhuist naar Alkmaar en daarmee valt de raadszetel die hij bij zijn vertrek bij D66 mee nam weer terug aan de Democraten.

Koot was fractievoorzitter van de driehoofdige fractie maar anderhalf jaar geleden stapte hij op en ging verder als enig raadslid voor Groen en Leefbaar Teylingen. Nu hij heeft besloten naar Alkmaar te verhuizen, vertrekt hij op 1 oktober als raadslid. Omdat hij officieel voor D66 in de gemeenteraad werd gekozen in 2018, komt de zetel weer terug bij de Democraten. Waarschijnlijk wordt in die in de raad van november, ruim vier maanden voor de verkiezingen, officieel benoemd.

Volgens fractievoorzitter Bart van der Ploeg moet D66 zich nog buigen over de vraag wie de fractie gaat versterken. Jos Bauman komt daarbij volgens de kandidatenlijst als eerste in aanmerking, de daaropvolgende kandidaat Ton Verdegaal werd eerder deze maand geïnstalleerd als burgerraadslid. Verdegaal was van 2013 tot 2018 al eerder raadslid voor D66 in Teylingen.

Koot vertrekt naar Alkemaar om privéredenen, laat hij weten.,,Ik heb elf jaar in de kop van Noord-Holland gewoond, dus ik ken de omgeving goed. Ik hou erg van wandelen, fietsen en dat kun je daar in een hele mooie omgeving. Ik zou ook van de zee, en die is in Alkmaar ook vlakbij.’’ Hij gaat wel verder weg wonen van zijn werk in Den Haag. ,,Maar we gaan steeds minder naar kantoor en met de trein ben ik er in een uur.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.