Twee verdachten die betrokken waren bij de fatale knokpartij op Mallorca hebben zich gemeld bij politie

© ANP

Internetredactie
Hilversum

De verdachten die betrokken waren bij de fatale knokpartij op Mallorca, waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven kwam, komen uit Hilversum en Bussum. Dat bevestigen bronnen aan de NOS. Twee verdachten hebben zich inmiddels gemeld bij de Nederlandse politie.

Ondanks dat twee verdachten zich nu hebben gemeld bij de Nederlandse politie, zit die met de handen vastgebonden. Zolang het rechtshulpverzoek vanuit Spanje niet binnen is, kunnen de autoriteiten hier niets doen. Pas als dat verzoek is afgerond en beoordeeld door het Nederlandse OM, kunnen agenten tot actie overgaan.

Ook is het mogelijk dat de verdachten worden overgeleverd aan Spanje, als de autoriteiten daarom vragen. „Zo’n overlevering is heel gangbaar”, aldus de woordvoerder van het OM, die benadrukt dat het niet vaak voorkomt dat een zaak als deze wordt afgehandeld in het buitenland, in dit geval Nederland.

Advocaat

De advocaat van één van de verdachten, Jaap-Willem Roozemond, pleit ervoor om de zaak in Nederland af te handelen, vertelde hij eerder. „De wet zegt dat dat kan. Het gaat bovendien om een grote groep Nederlandse verdachten en een groep Nederlandse slachtoffers. Het proces zal zich concentreren rond de verklaringen van deze mensen en camerabeelden.”

Lees ook: Tranen vloeien bij herdenking voor Carlo: ’Hoe kunnen mensen zóver gaan?’

De Spaanse politie heeft het onderzoek nog niet afgerond. Er moeten nog verklaringen worden afgelegd en beelden worden bekeken. „We willen alles goed doen”, zegt een woordvoerder van de Spaanse politie tegen De Telegraaf. „Als het onderzoek klaar is, dan sturen we het naar de rechter en die zal het verzoek doen.”

Zonder reden aangevallen

Op het eiland kwam de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven. Carlo en zijn vier vrienden werden door een groep van negen Nederlanders (van tussen de 18 en de 20) zonder reden aangevallen op het eiland. Carlo liep daarbij, mede door harde trappen tegen zijn hoofd, hersenletsel op. Hij overleed zondag aan zijn verwondingen in een ziekenhuis op Mallorca. De vermeende daders pakten snel een vliegtuig naar Nederland.

Lees ook: Dodelijk geweld Mallorca: ’Achtergebleven jongen die sleutel inleverde, viel Carlo niet aan’

Lees ook: Geschokte reacties van bedrijf in Alphen aan den Rijn: ’Carlo, je had nog een heel leven voor je’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.