Vaccinatielocaties sluiten deuren nu prikpiek verleden tijd is

De vaccinatielocatie in Leiderdorp is een van de locaties die haar deuren per 15 augustus sluit.© Foto Hielco Kuipers

Chiara Mars
Leiden

De GGD Hollands Midden gaat de vaccinatielocaties in aantallen afbouwen. Nu de prikpiek achter de rug is, zijn niet alle locaties meer nodig.

In de regio zijn al 730.000 prikken gezet, hoog tijd om aan een nieuwe vaccinatiefase te beginnen, vindt de GGD. Daarom sluiten de priklocaties in Noordwijkerhout, Leiderdorp, Nieuwekerk aan den IJssel en Bergambacht per 15 augustus hun deuren.

Omdat alle leeftijdsgroepen aan de beurt zijn, gaat de GGD beginnen met het vaccineren van bijzondere doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan dak- en thuislozen, migranten en asielzoekers. Deze groepen hebben baat bij een makkelijk bereikbare en laagdrempelige vaccinatielocatie, waardoor niet alle zeven locaties meer nodig zijn.

Om de mogelijke gaten op te vullen die de vier locaties achterlaten, komt de GGD ook met iets nieuws: mobiele vaccinatieteams op ’pop-up’ plekken. Deze mobiele prikkers bezoeken verschillende wijken in de regio. De tijdelijke prikplekken zijn er ten minste tot december. De GGD komt binnenkort met meer informatie waar de mobiele prikteams naar toe gaan.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.