Leiderdorper Chris Sollie heeft niet de Mooiste Truck van Nederland, maar is wel ’heel blij’ [video]

Chris Sollie uit Leiderdorp met zijn zilveren beker die hij verdiende met zijn stoere Volvo FH4.© Eigen foto

Paul van der Kooij
Leiderdorp

De vrachtwagen waar Chris Sollie in rijdt, is zaterdag niet uitgeroepen Mooiste Truck van Nederland. Maar de Leiderdorpse chauffeur is wel ’heel blij’.

„Een prijs blijft een prijs”, zegt de ’eigenrijder’ over de tweede prijs die hij met zijn Volvo FH4 won in de categorie zeecontainertransport. „Er zit ook een hele mooie zilveren beker bij die thuis een ereplaats gaat krijgen.”

De wedstrijd werd georganiseerd door Truckstar, het magazine voor vrachtwagenchauffeurs. En met dank aan de lezers van het eigen jaarboek en een vakjury kwam het tot de uiteindelijke keuze.

Eerst kozen lezers de beste trucks per categorie uit het jaarboek, waarvoor ook Sollie een foto had ingestuurd. En uit de 24 genomineerde trucks maakte de vakjury haar keus: eerst per categorie en uiteindelijk werd uit de acht winnaars de mooiste truck gekozen.

Normaliter gebeurt dat tijdens het Truckstar Festival op het circuit van de TT in Assen. Door corona kwamen trucks, truckers en hun aanhang, juryleden en organisatie bijeen op een geheim gehouden bedrijventerrein in Kampen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Poetsen

En terwijl hij ook de hele donderdag en de hele vrijdag zijn ’koets’ had gepoetst, net als dinsdagavond en woensdagavond, poetste Sollie daar tijdens de finaledag opnieuw de voorkant van zijn auto. „Want ja, hij is vier meter hoog en vangt dus nogal wat.”

De zondag na de wedstrijd wordt dan ook echt een rustdag. Dan blijft de auto met zijn mooie bumpers en mooie verlichting even in de hoek en kan de chauffeur bijkomen van de ’hele leuke ervaring’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zo kreeg hij, zodra zijn nominatie bekend was, ontzettend veel positieve reacties: „Iedereen wenste me succes, via app, Facebook en Instagram. Het hield maar niet op en was te veel om allemaal bij te houden. Sommigen wist ook echt zeker wisten dat ik eerste zou worden. En ergens kan je wel zeggen dat ik dat ook ben geworden. Gedeeld eerste, hahaha.”

Hij is achteraf ook blij met de dingen die juryleden opmerkten. „Dat het een stoere wagen is met een eigenwijze kleur en dat ik een enthousiaste chauffeur ben.”

Toen de presentator uit het juryrapport had geciteerd ontging dat Sollie een beetje, door het applaus en de felicitaties van z’n maten.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.