Gestolen politiefiets in Noordwijkerhout levert KiKa 250 euro op

© Foto politie

Internetredactie
Noordwijkerhout

Een politiefiets van een wijkagent die in de nacht van zaterdag op zondag werd gestolen bij een terras in Noordwijkerhout heeft uiteindelijk 250 euro opgeleverd voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Dat meldt de politie zondag in een bericht op Facebook. Een groep vrienden die op het terras van een horecagelegenheid zaten moedigden een van hun vrienden aan om de politiefiets te pakken en weg te fietsen. Hiervoor zou hij 250 euro krijgen.

Toen de wijkagent de diefstal ontdekte, riep hij de groep op hun vriend te bellen met de mededeling dat hij de fiets terug moest brengen. En dat hij niet aangehouden zou worden voor baldadigheid. Wel had de wijkagent een andere ’straf’ bedacht.

De fietsendief keerde terug en ontving de 250 euro van zijn vrienden. Maar op initiatief van de wijkagent zou het geld vervolgens worden overgemaakt naar een goed doel. De vriendengroep koos voor KiKa en onder toeziend oog van de wijkagent en andere ter plaatse gekomen politieagenten werd het geld overgemaakt.

’Wat ons betreft een mooie oplossing en een goed einde aan de grap van de vriendengroep. Uiteraard is aan de 'dader' en de vriendengroep wel duidelijk gemaakt dat het niet de bedoeling is om zoiets te doen en dat er ook andere consequenties aan de actie van de 'dader' verbonden hadden kunnen worden’, schrijft de politie op Facebook

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.