Basketballers 3x3 winnen twee keer in Tokio van Aziatische teams, Arvin Slagter beslissend [video]

Jessey Voorn namens Nederland in actie tegen Japan.© Foto AP

ANP
TOKIO

De Nederlandse 3x3 basketballers hebben bij de Olympische Spelen in Tokio twee overwinningen tegen Aziatische landen geboekt. Oranje versloeg eerst Japan met 21-20 en was daarna met 21-18 te sterk voor China. Arvin Slagter uit Alphen aan den Rijn speelde een beslissende rol.

Met drie overwinningen in vier groepswedstrijden staat de Nederlandse ploeg keurig op de derde plaats, achter het nog ongeslagen Servië en Letland, dat over iets betere doelcijfers beschikt. De nummers 1 en 2 in de poule van acht kwalificeren zich voor de halve finales. De nummers 3 tot en met 6 gaan naar de kwartfinales.

Het duel met Japan ging lange tijd gelijk op. Bij een stand van 20-20 slaagde Oranje erin de winst te pakken. Arvin Slagter besliste de wedstrijd met een vrije worp. Ross Bekkering en Slagter waren beiden goed voor 6 punten. Ook Jessey Voorn (5 punten) en Dimeo van der Horst (4) waren productief. De wedstrijd tegen Japan lag een kwartier stil door een technisch probleem met de tijdwaarneming.

In de wedstrijd tegen China was Van der Horst topscorer met 8 punten, gevolgd door Slagter (6), Voorn (4) en Bekkering (3). Nederland speelt maandag tegen België en Polen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.