Handbalsters winnen in doelpuntrijk duel van Zuid-Korea: 43-36 [video]

Tess Wester, keepster van het Nederlandse vrouwen handbalteam.© Foto ANP

ANP
TOKIO

De Nederlandse handbalsters hebben ook hun tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen in winst omgezet. In een zeer doelpuntrijk duel rekende de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade af met Zuid-Korea.

De Nederlandse handbalsters hebben ook hun tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen in winst omgezet. In een zeer doelpuntrijk duel rekende de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade af met Zuid-Korea.

Oranje won ook al met ruime cijfers van Japan (32-21) en staat na twee zeges al met één been in de kwartfinales. De eerste vier uit de groep van zes plaatsen zich bij de laatste acht.

De aanvalslust was groot bij Nederland en de ploeg swingde bij vlagen ouderwets. Alle speelsters wisten een of meer keer te scoren. Lois Abbingh was weer de topschutter met 6 treffers, Angela Malestein was goed voor 5 goals. Danick Snelder, Kelly Dulfer, Inger Smits en Martine Smeets scoorden ook nog eens ieder vier keer.

Aanvoerster Snelder keek met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd. "Het pakketje Azië hebben we nu goed afgehandeld, op naar de volgende tegenstander. Zelden meegemaakt dat er aan beide kanten zoveel wordt gescoord in één wedstrijd", zei ze na afloop.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het tempo lag vanaf het begin van de wedstrijd hoog en vanaf minuut 1 draaide de productie bij beide ploegen. Het bleef lang gelijk opgaan, tot 12-12. Toen zette de ploeg van Mayonnade een tussensprint in van vijf treffers op rij en was het gat geslagen. Bij rust leidde Oranje met 19-15. "Die laatste 5 minuten van de eerste helft stond de dekking beter. Dat was slim bedacht. Als wij dan veel doelpunten maken, is dat fijn", zei keepster Tess Wester.

In de tweede helft bleef Nederland makkelijk het doel van de tegenstander vinden en liep de score alsmaar hoger op, maar de lepe Zuid-Koreaanse ploeg wist vaak na een aanval van Oranje razendsnel tegen te scoren. Het leidde ertoe dat ook de verliezende ploeg opvallend veel doelpunten kon maken. "We liepen wel zes keer tegen een tijdstraf op en daar maakte Zuid-Korea goed gebruik van. Als wij scoorden, kwamen zij er vaak heel snel overheen met een tegendoelpunt. Daar hadden we wel problemen mee. Ondanks dat het zo snel ging hebben we wel de rust bewaard en controle gehouden."

Het Nederlands team speelt ook nog tegen Angola, wereldkampioen Noorwegen en Montenegro in de poulefase. Oranje eindigde bij zijn olympische debuut op Spelen van Rio in 2016 als vierde.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.