Roeiers vier-zonder met Leidse Boudewijn Roëll grijpen naast medailles in Tokio [video]

Jan van der Bij, Boudewijn Roëll, Sander de Graaf en Nelson Ritsema tijdens de finale mannen vier-zonder op de Sea Forest Waterway tijdens de Olympische Spelen van Tokio.

Jan van der Bij, Boudewijn Roëll, Sander de Graaf en Nelson Ritsema tijdens de finale mannen vier-zonder op de Sea Forest Waterway tijdens de Olympische Spelen van Tokio.© ANP Olaf Kraak

ANP
TOKIO

De roeiers van de vier-zonder hebben Nederland geen medaille bezorgd op de Olympische Spelen.

Boudewijn Röell (Leiden), Nelson Ritsema, Jan van der Bij en Sander de Graaf eindigden in de olympische finale op de Sea Forest Waterway als zesde en laatste. Het goud ging naar Australië, voor Roemenië dat zilver pakte. Italië roeide naar het brons.

De Nederlandse boot wist zich niet rechtstreeks voor de finale te plaatsen en had de herkansingen nodig om in de strijd om de medaille te mogen roeien. Röell is de bekendste naam uit de boot. Hij won bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio brons met de Holland Acht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.