Culthuis in het Pesthuis is op zoek naar creatievelingen

Een van de muzikale optredens vorig jaar in het Culthuis.

Een van de muzikale optredens vorig jaar in het Culthuis.© Foto Taco van der Eb

Theo de With
Leiden

Het Culthuis hoopt binnenkort weer zijn deuren te openen en is daarom op zoek naar creatievelingen die van dit podium gebruik willen maken.

Net als vorig jaar gaat het Culthuis een deel van het Pesthuis in Leiden in gebruik nemen als culturele hotspot. Het wordt daarmee onderdeel van De Buurt, dat deze zomer opnieuw als pop-up is neergestreken in het monumentale pand naast het LUMC.

De Buurt heeft tot nu toe vooral een functie als horeca. Het Culthuis wil vooral de culturele component zijn in dit tijdelijke concept. Daarom is Martijn Braat, de initiatiefnemer van het Culthuis, op zoek naar muzikanten, theatergroepen, dansers, filmmakers of andere creatieve geesten die hun kunsten willen tonen aan een geïnteresseerd publiek.

,,Na een moeilijke periode is het tijd om weer vooruit te kijken, er gloort perspectief aan de horizon en iedereen staat te trappelen om te beginnen’’, stelt Braat. Hij roept daarom iedereen met artistieke plannen op om zich te melden via martijn@blauw-druk.com.

In onderling overleg wordt gekeken naar de wensen en een geschikte datum. Dankzij subsidie van de gemeente is er een schappelijke huurprijs voor culturele partijen.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.