’Meester Paul’ uit Noordwijkerhout blijft vastzitten ondanks mishandeling in gevangenis

© Archieffoto ANP

Maarten Bakker
Den Haag

De veroordeelde basisschoolleraar Paul van D. (37) uit Noordwijkerhout, die in de klas kinderen van 4, 7, en 8 jaar heeft betast, moet van het Haagse gerechtshof in zijn cel blijven.

Zijn advocate vroeg vrijdag tevergeefs om vrijlating van de man. Hij zou niet veilig zijn in de gevangenis.

Van D. is vorig jaar door de Haagse rechtbank veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. In de klas zou hij met zijn hand in het broekje van de slachtoffers zijn gegaan om hun geslachtsdeel te bevoelen.

Dit gebeurde als de kinderen bij ’meester Paul’ op schoot zaten en de rest van de klas opdrachten vervulde. Het speelde vanaf medio 2017 tot aan juli 2020.

Naast de celstraf mag de man van de rechtbank vijf jaar geen les meer geven, of zich op een andere manier beroepshalve met minderjarigen bezighouden. Verder moet hij een verplichte zedendaderbehandeling ondergaan.

De onderwijzer ontkende de beschuldigingen en is ook in hoger beroep gegaan tegen zijn veroordeling door de rechtbank. Vrijdag was een tussentijdse zitting bij het gerechtshof. Van D. was niet aanwezig. Volgens zijn advocate kan hij de spanning in de rechtszaal niet aan.

Lees ook: Noordwijkerhoutse onderwijzer die meisjes in volle klas betastte, moet twee jaar de cel in

Ze vertelde dat Van D. niet veilig is in de gevangenis. Hij zou er al een keer mishandeld zijn. In afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn zaak wil Van D. vrijgelaten worden. Hij zou weer bij zijn ouders willen gaan wonen, in een plaats buiten Noordwijkerhout. Daarmee wil Van D. onrust in de plaats voorkomen.

Het gerechtshof vindt de beschuldigingen tegen hem echter te ernstig om hem te laten gaan. In oktober is er een nieuwe zitting in de zaak, maar nog geen inhoudelijke behandeling.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.