Gemeente Alphen aan den Rijn sluit nieuwe contracten voor huishoudelijke hulp met vijf zorgaanbieders

© archieffoto

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Vijf bedrijven zijn door de gemeente Alphen aan den Rijn gecontracteerd om de komende drie jaar huishoudelijke hulp te verzorgen.

De gekozen partijen zijn Vierstroom Thuiszorg, Wijdezorg, Actief Plus (Activite), TZorg en Thuiszorg INIS. Zij gaan vanaf 1 januari 2022 aan de slag voor een periode van drie jaar, met een mogelijke verlenging van twee jaar.

Zo’n 1900 Alphenaren maken gebruik van vergoede huishoudelijke hulp. Het zijn voornamelijk ouderen en gehandicapten, die een beroep doen op de wet maatschappelijke ondersteuning, en zelf een eigen bijdrage van 19 euro per maand betalen. Welzijnsorganisatie Participe regelt alle hulp in opdracht van de gemeente.

De zorgaanbieders zijn geselecteerd uit tien bedrijven die aan een aanbestedingsprocedure hebben meegedaan. De afgewezen partijen zijn Allcura, Groenoord Zorgt, Miep, Home Instead thuiszorg en Actief Zorg.

Twee huidige zorgaanbieders verliezen daarmee hun Alphense klanten: Allcura en Groenoord Zorgt. Ook Privazorg en Zonzorgt verliezen hun contract met de gemeente Alphen, deze bedrijven deze niet mee aan de aanbestedingsprocedure voor de komende jaren.

Kiezen

Klanten van een van de vertrekkende partijen mogen zelf kiezen bij welke nieuwe zorgaanbieder ze hun huishoudelijke hulp willen voortzetten. Welzijnsorganisatie Participe informeert deze klanten daarover.

Klanten van de blijvende zorgaanbieders merken niets van de nieuwe contracten. Zij houden hun huidge huishoudelijke hulp.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.