Alphense Hooftstraat vrijdagavond weer open voor autoverkeer: Koningin Julianabrug is gestut met portaal

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

De Hooftstraat in Alphen aan den Rijn gaat vrijdagavond weer open voor verkeer. De afgelopen twee weken was het weggedeelte onder de Koningin Julianabrug uit voorzorg afgesloten, vanwege een scheur in het fietspad aan de oostelijke kant van de brug.

De brug is tijdelijk gestut, in afwachting van de resultaten van nader onderzoek naar de scheurvorming, die in juli is ontdekte tijdens onderhoudswerkzaamheden. Er is een stalen poort onder de brug geplaatst, waar het verkeer doorheen kan. Deze constructie ondersteunt de Julianabrug.

De gemeente en de provincie hebben bureau Royal Haskoning gevraagd onderzoek te doen naar het ontstaan van de scheur in het fietspaden de benodigde herstelmaatregelen. Het bedrijf verwacht de onderzoeksresultaten eind september te presenteren.

Automobilisten die over de brug rijden, moet voorlopig rekening houden met eenrichtingsverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen langs twee kanten de brug over. De voetgangerstrap aan de Cornelis de Vlamingstraat is gesloten.

De scheuren in de Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn zitten alleen aan de oostelijke kant, bij de Hooftstraat. Aan de westelijke kant, bij de Emmalaan/Wilhelminalaan is alles in orde, aldus de gemeente, die eigenaar van de brug is. De provincie is verantwoordelijk voor onderhoud en beheer.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.