Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is stabiel

ANP Producties | Bron: ANP

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zaterdag 676 coronapatiënten. Dat zijn er drie minder dan een etmaal eerder, blijkt uit de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensivecareafdelingen liggen nu 201 mensen met Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Dat is een daling met vijf personen ten opzichte van vrijdag. Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten met twee toe, tot 475.

Vrijdag zijn er volgens het LCPS acht covid-patiënten verplaatst naar een ziekenhuis in een andere regio. "De instroom en de bezetting van covid-patiënten zijn in de afgelopen week gestabiliseerd. Het is druk in de ziekenhuizen door de combinatie van covid-patiënten en reguliere zorg", zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. "De ic's liggen vol, vooral met mensen die niet gevaccineerd zijn. Omdat we midden in de vakantietijd zitten, is het elke dag weer puzzelen hoe we extra capaciteit kunnen creëren. Door patiënten te verplaatsen wordt gestreefd naar het overal beschikbaar houden van capaciteit voor acute zorg."

Zaterdag zijn 92 nieuwe coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen opgenomen, twee meer dan vrijdag. Hiervan zijn er zeventien opgenomen op de intensive care en 75 op verpleegafdelingen.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.