Sint Maarten voert avondklok in voor periode van twee weken

ANP Producties | Bron: ANP

Op Sint Maarten geldt vanaf zondag voor twee weken een avondklok vanaf 23.00 uur ‘s avonds. Dat is een gevolg van een forse toename van het aantal coronabesmettingen op het eiland. Vrijdag waren er 187 mensen besmet, een week eerder waren dat er nog 81. Een week daarvoor betrof het 49 personen.

Om verdere besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen, gaat het nachtleven op slot. In de komende twee weken krijgen eigenaren van nachtclubs, discotheken en beachclubs de tijd om een goed werkend controlesysteem in te voeren, dat ervoor moet zorgen dat alle mogelijk besmette personen geweerd gaan worden van het uitgaansleven.

Dat heeft minister van Gezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid Omar Ottley vrijdagavond (lokale tijd) laten weten. In een videoboodschap aan de bevolking stelde hij dat Sint Maarten in oorlog is met het virus. Hij deed een dringend beroep op de mensen die zich nog niet hebben gevaccineerd om dat alsnog te doen.

Het aantal mensen dat is gevaccineerd, is niet hoog op het eiland. Van alle volwassenen is minder dan de helft één of twee keer gevaccineerd. Er liggen twaalf patiënten in het ziekenhuis met Covid-19. Volgens Ottley is de situatie erg spannend omdat ook op het Franse gedeelte van het eiland en op de omringende eilanden er relatief veel coronapatiënten zijn opgenomen. Dat betekent dat er nauwelijks uitwijkmogelijkheden zijn als er geen plaats meer is in het ziekenhuis op Sint Maarten.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.