Baanrenster Van Riessen moet voorlopig in Japan blijven

Laurine van Riessen wordt verzorgd na haar val.

Laurine van Riessen wordt verzorgd na haar val.© Foto AFP

ANP
IZU

Baanwielrenster Laurine van Riessen uit Leiden kan maandag niet met haar collega’s terugreizen naar Nederland. Van Riessen ligt na een val, donderdag bij de Olympische Spelen op het onderdeel keirin, in het ziekenhuis. Ze brak onder meer enkele ribben en een sleutelbeen.

TeamNL meldt dat het „naar omstandigheden” goed gaat met de 33-jarige renster uit Leiden. Wel heeft ze nog veel pijn. De teamarts is dagelijks bij haar.

Lees ook: Zwaar gehavende Laurine van Riessen laat vanuit ziekenhuis van zich horen na harde val: ’Het had een stuk slechter kunnen aflopen’

„We denken veel aan haar en het team heeft ook regelmatig contact met haar”, liet baancoach Hugo Haak weten. „Ze volgt vanuit het ziekenhuis alle races en prestaties op de voet. We weten dat Laurine een vechter is, dat sterkt ons in de gedachten dat ze er snel weer bovenop komt.”

Van Riessen zag zaterdag vanuit het ziekenhuis hoe haar vriend Matthijs Büchli werd uitgeschakeld op de keirin, waarop hij bij de Spelen van Rio 2016 nog zilver pakte.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.