Ook Berlijn experimenteert met testen voor toegang

ANP Producties | Bron: ANP

In Berlijn wordt gekeken of het veilig is om nachtclubs onder voorwaarden te heropenen tijdens de pandemie. Mensen die een kaartje konden bemachtigen en negatief zijn getest, mogen dit weekend in deelnemende nachtclubs komen dansen zonder een mondkapje te dragen of afstand te houden.

De nachtclubs in de Duitse hoofdstad moesten anderhalf jaar geleden de deuren sluiten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Met het project 'Clubculture Reboot' wordt nu gekeken hoe het verder moet. Er bleek veel belangstelling te zijn voor deelname aan het proefproject dat dit weekend wordt gehouden. De 2000 beschikbare kaartjes waren snel verkocht en er stond vrijdagavond een lange rij bij de KitKatKlub, waar een testlocatie was opgezet.

Aan het project doen zes nachtclubs mee en er zijn drie speciale testcentra voor ingericht. Mensen moeten daar eerst een PCR-test ondergaan voordat ze kunnen gaan stappen. Daarbij kwamen vrijdag al meerdere coronabesmettingen aan het licht. Deelnemers wordt gevraagd om na een week weer zo'n PCR-test te doen. Die is nauwkeuriger dan een sneltest.

De Berlijnse senator Klaus Lederer, die gaat over cultuur, is blij met het project. "De clubcultuur maakt deel uit van het DNA van de stad."

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.