Organisatie tevreden over verloop Pride Walk

ANP Producties | Bron: ANP

Bij het Centraal Station in Amsterdam zijn zaterdag tegen 17.00 uur de laatste deelnemers van de Pride Walk aangekomen, waarmee de optocht voor gelijke rechten voor de hele regenboogcommunity ten einde is gekomen.

De kleurige tocht begon met zeker 5000 mensen in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam, maar onderweg langs de Rijnstraat, het Frederiksplein, de Reguliersbreestraat en het Rokin sloten nog veel meer mensen zich aan.

"De Pride Walk verliep voorspoedig, gezellig en vlot", aldus de zegsman namens de organisatie. "Veel deelnemers kregen een gevoel van 'wauw, we kunnen laten zien dat we zijn wie we zijn'. Het leuke van de Pride Walk is dat alle kleuren van de regenboogcommunity vertegenwoordigd waren. Iedereen kon duidelijk laten zien waar we voor staan: dat we respect tonen met en voor elkaar."

De Pride Walk was een van de weinige grotere evenementen tijdens deze editie van Pride Amsterdam, waarvan het programma dit jaar opnieuw sober is vanwege corona. Zo zijn er geen plein- en straatfeesten en ook is er geen botenparade, doorgaans het klapstuk van de grote lhbti-week. "Met deze ingetogen versie van de Pride kwam de inhoudelijke boodschap van de Pride Walk meer dan ooit naar voren. Het was indrukwekkender dan ooit. Misschien was het ook wel de meest beladen editie, hoorden we van deelnemers, gezien recente gebeurtenissen in Hongarije, Georgië en in ons eigen land."

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.