Tijdelijke parkeerverboden aan Rhijnenburcherlaan in Hazerswoude-Rijndijk wegens ondergrondse werkzaamheden

De Rhijnenburcherlaan in Hazerswoude-Rijndijk.

De Rhijnenburcherlaan in Hazerswoude-Rijndijk.© Archieffoto Hielco Kuipers

Tim Engelbart
Hazerswoude-Rijndijk

In de maanden augustus en september hebben er steeds aan verschillende delen van de Rhijnenburcherlaan in Hazerswoude-Rijndijk ondergrondse werkzaamheden plaats. Alleen daar waar het op dat moment nodig is, zal een parkeerverbod van kracht zijn.

De kabels en ondergrondse leidingen in de Rhijnenburcherlaan zijn aan een opknapbeurt toe, kondigt de gemeente Alphen aan den Rijn aan. Het onderhoud is gepland voor een periode van vijf weken, en begint op 23 augustus. Op 24 september zou de laan weer volledig open moeten zijn.

In die periode wordt in vijf fases gewerkt aan steeds een ander deel van de straat. De gemeente zal parkeerverboden moeten instellen, maar benadrukt dat dit in geen van de fases voor de gehele straat tegelijk geldt.

Ook wordt het verkeer voor twee dagen omgeleid in de week van maandag 30 augustus. Automobilisten rijden dan via de Sweelincklaan, Melkweglaan en Joseph Haydnlaan, terwijl fietsers via de Mozartlaan of de Jacob Catsstraat hun weg kunnen vervolgen.

De weg is gedurende de omleidingen in beide richtingen dicht voor het verkeer. Hetzelfde geldt opnieuw in de slotfase, van maandag 20 tot en met zondag 26 september.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.