Anderhalvemetermaatregel vervalt stap voor stap, bekijk hier het overzicht van de maatregelen van het kabinet voor de komende weken

© ANP

ANP

Een overzicht van de maatregelen van het kabinet voor de komende weken.

- De regel dat mensen anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden, vervalt stap voor stap. Studenten op universiteiten, hogescholen en mbo's hoeven zich er vanaf 30 augustus niet meer aan te houden.

- Bij lessen en colleges mogen maximaal 75 mensen tegelijk aanwezig zijn. Buiten de zalen moeten mensen mondkapjes dragen. Het kabinet adviseert studenten en medewerkers om zelftesten te gebruiken.

- Restaurants en cafés moeten in elk geval tot 19 september om middernacht dicht, ze mogen geen schermen plaatsen en bezoekers krijgen een vaste zitplaats. Nachtclubs en discotheken blijven in elk geval tot 1 november dicht.

- Mensen die op reis gaan, kunnen zich tot 1 oktober gratis laten testen. Dit betekent dat mensen die in september naar het buitenland gaan, een gratis reistest kunnen laten afnemen.

- Op 17 september besluit het kabinet of de anderhalve meter afstand ook in de rest van de samenleving kan vervallen. Het streven is dat mensen vanaf 20 september geen afstand meer hoeven te houden.

- Het kabinet hoopt dat het vanaf 1 november niet meer nodig is om een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of een herstelbewijs te laten zien om ergens binnen te komen.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.