Arcade van Duncan Laurence is platina in Amerika

ANP Producties | Bron: ANP

De single Arcade van Duncan Laurence heeft in de Verenigde Staten de platina status bereikt, meldt de Recording Industry Association of America (RIAA). Dat is de organisatie die alle verkoop- en streamingcijfers in het land bijhoudt. "Platina in de Verenigde Staten!", schrijft de zanger op Instagram over het succes.

"Knijp me", voegt hij er aan toe. Platina in de VS betekent 1 miljoen verkochte singles of 150 miljoen beluisterde streams. Tijdens het Eurovisie Songfestival kreeg de zanger al een award voor 1 miljard wereldwijde streams.

Op Instagram deelt Duncan Laurence enkele beelden van een klein feestje bij hem thuis. Te zien is dat songwriter Wouter Hardy een champagnefles mag openen. In een Zoommeeting is ook Ilse DeLange van de partij.

Eurovisie Songfestival

De zanger won met Arcade het Eurovisie Songfestival in 2019, maar de single werd pas begin dit jaar buiten Europa een grote hit. In de toonaangevende Billboard Hot 100 zit de single nog altijd in de lift, met vooralsnog plaats 50 als hoogste positie. Het gebeurt zelden dat een Nederlandse zanger, zangeres of band een hit scoort in de VS.

In onder meer Zuid-Amerika en Azië werd Arcade ook een hit.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.