Aantal eerste coronaprikken neemt nauwelijks nog toe

ANP Producties | Bron: ANP

Het aantal eerste coronaprikken dat wordt gezet neemt nauwelijks nog toe, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag in de weekrapportage van de vaccinatiecijfers. Dat geldt volgens het instituut voor de meeste leeftijdsgroepen.

Afgelopen week zijn ruim 725.000 coronavaccinaties gezet. Ongeveer 650.000 daarvan zijn tweede prikken.

Alleen in de jongste leeftijdsgroep is een lichte toename te zien van het aantal eerste prikken, aldus het RIVM. Van alle tieners geboren tussen 2004 en 2009 heeft nu 46 procent een eerste vaccinatie gekregen. Een deel van de jongeren die in 2009 zijn geboren, moet nog 12 jaar worden en kan dus nog geen prikafspraak maken. Als zij niet worden meegerekend is de opkomst onder 12- tot en met 17-jarigen momenteel 49 procent. 15 procent van deze groep is al volledig gevaccineerd.

Volledig gevaccineerd

Van de volwassenen is naar schatting bijna 75 procent volledig ingeënt. Bijna 85 procent heeft een eerste prik gekregen. In de jongere leeftijdsgroepen neemt het percentage mensen dat volledig is ingeënt nog steeds toe. Van de volwassenen tot en met 25 jaar is 49 procent nu volledig ingeënt, onder 26- tot en met 30-jarigen is dat 52 procent en onder 31 tot en met 35-jarigen 55 procent. Ook onder 36- tot en met 40-jarigen is de vaccinatiegraad nog licht toegenomen (62 procent is nu volledig gevaccineerd), maar in de hogere leeftijdsgroepen stijgt de vaccinatiegraad slechts nog licht of is gestabiliseerd.

In totaal werden tot en met afgelopen zondag ongeveer 22,3 miljoen prikken gezet.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.