Jaarmarkt Alphen gaat toch niet door, vanwege verlenging coronaregels

Jaarmarkt Alphen in betere tijden.

Jaarmarkt Alphen in betere tijden.© archieffoto

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

De Alphense Jaarmarkt, gepland op 15 september gaat niet door. Coronabeperkingen maken het evenement onmogelijk.

Na de laatste persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge, komt de organisatie tot de conclusie dat het evenement niet door kan gaan. ’We hopen dat de jaarmarkt volgend jaar weer kan plaatsvinden op de derde woensdag van september’, meldt de organisatie.

Het is de tweede achtereenvolgende keer dat de Jaarmarkt is afgelast als gevolg van coronamaatregelen.

De Jaarmarkt trekt jaarlijks duizenden bezoekers in het stadshart van Alphen aan den Rijn. Het centrum staat dan vol met honderden kramen, er is kermis en er zijn tal van andere activiteiten.

Festival

Een aan de Jaarmarkt gekoppeld festival bij de Zegerplas gaat vermoedelijk ook niet door. Dit jaar was er een festivalprogramma in het weekeinde van 17 tot en met 19 september gepland. Het zou een combinatie worden van onderdelen van het jaarlijkse Zomerspektakel aan het Meer en het Oktoberfest, waarbij de Zomerdienst (openluchtkerkdienst) zou aansluiten. De festivalorganisatie is nog in overleg over de gevolgen van de verlenging van de coronaregels, zo laat een woordvoerder weten.

In juni van dit jaar had de organisatie nog goede hoop dat de Jaarmarkt dit jaar wel door kon gaan. Vol goede moed werd toen een begin gemaakt met de opzet van het populaire evenement in het stadshart van Alphen aan den Rijn.

Het kabinet maakte vrijdag bekend dat veel coronaregels zijn verlengd tot 19 september. Dat betekent dat meerdaagse festivals -zonder vaste zitplaatsen - zijn verboden en eendaagse festivals hooguit 750 bezoekers mogen hebben.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.