El Cid-deelnemers beleven een natte lunch in het Rembrandtpark

Weinig mentorgroepjes hadden zin om in de regen te gaan lunchen, maar de vrijwilligers hielden de moed erin.

Weinig mentorgroepjes hadden zin om in de regen te gaan lunchen, maar de vrijwilligers hielden de moed erin.© Foto Daphne Stolwijk

Alleen de lunchpakketjes in het overdekte marktkraampje hebben een droge plek.

Alleen de lunchpakketjes in het overdekte marktkraampje hebben een droge plek.© Foto Daphne Stolwijk

1 / 2
Sterre Rooijakkers
Leiden

Donkere wolken pakken zich samen boven het Rembrandtpark in Leiden. Dikke regendruppels spetteren op een El Cid-mentorgroepje dat de regen trotseert. Met hun net afgehaalde lunchpakket in de hand lopen ze naar één van de grotere bomen in het park om te schuilen. ,,Welkom!’’, zegt een goedlachse studentvrijwilliger.

Tientallen lunches in bruine weggeefzakken staan uitgestald op een lange tafel van een overdekt marktkraampje. Het lunchpakket bevat een goedgevulde sandwich, een banaan, een gevulde koek en een flesje water. Voor de deelnemers met allergieën zijn er aanpassingen gedaan.

Een goedlachse studentvrijwilliger, gehuld in een roze poncho en een lichtblauw kinderparapluutje, wacht de deelnemers van de El Cid-week op aan het begin van het Rembrandtpark. Na een kort scanmoment van de QR-code mogen de groepjes het park in waar zij een gratis lunchpakket kunnen ophalen. Door de regen is het erg rustig. Volgens de vrijwilliger was het eerder op de dag drukker, maar nu blijven de deelnemers weg.

Per uur is er plek voor zestien groepjes, maar uiteindelijk trotseert slechts één groepje de regen. Ze gaan met z’n allen in een kring zitten en delen drie paraplu’s. Met vijftien deelnemers per groepje is dat helaas niet genoeg waardoor de rest het moet doen met hun capuchon. Het is een treurig gezicht. De vrijwilliger blijft echter optimistisch. Hij zegt dat het in de loop van de middag droger wordt en hoopt dat er meer groepjes zullen komen.

Verkleumd en in kleermakerszit, met gezicht naar de grond, proberen de eerstejaars het gesprek gaande te houden. Regendruppels vallen op de sandwiches. Alleen de lunchpakketjes in het overdekte marktkraampje hebben een droge plek.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.