Sint Antonius van Padua reserveert huizen voor spoedzoekers

© Archieffoto ANP

Peter van der Hulst
Noordwijkerhout

Sint Antonius van Padua gaat op proef enkele woningen beschikbaar stellen aan spoedzoekers. De Noordwijkerhoutse woningstichting heeft daartoe besloten nadat duidelijk was geworden dat de bouw van tijdelijke woningen op de plek van de voormalige school De Zeestroom (Hoogstraat/Kortebachstraat) niet haalbaar bleek.

„Dat was een teleurstellende uitkomst. Vooral voor de spoedzoekers in onze gemeente”, stelt de woningstichting in een persbericht. Om de spoedzoekers – mensen die plotseling zonder woonruimte zitten, bijvoorbeeld door een scheiding – toch te kunnen helpen, worden nu maximaal vier woningen voor deze groep beschikbaar gesteld.

Voor deze proef worden de geldende regels van de woningmarktregio Holland Rijnland in acht genomen. De huizen worden aangeboden via hureninhollandrijnland.nl, maar er gelden wel verschillende regels. Zo moeten kandidaten onder meer minimaal twee jaar zijn ingeschreven in de gemeente Noordwijk, het gaan om een eenoudergezin en moet aantoonbaar zijn dat er binnen zes maanden sprake is van dreigende dakloosheid. Toewijzing vindt plaats via loting en de huurtermijn is maximaal twee jaar. De proef duurt een jaar en daarbij worden twee woningen met een lage en twee met een iets hogere huurprijs aangeboden.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.