Dag 4 van de El Cid: Eén student testte positief

Met een negatieve test op zak mogen studenten bij buitenactiviteiten waarbij minder dan 750 mensen aanwezig zijn, de anderhalve meterregel loslaten.© Foto Hielco Kuipers

Marieta Kroft
Leiden

Onder de eerstejaars studenten die donderdag hun eerste fysieke dag in de El Cid-week hadden, testte er één positief op corona.

Voor alle andere 1368 studenten die de sneltest van de GGD in het oude V en D-pand in Leiden deden, kon de introductie beginnen.

Lees ook: Van het bedenken van hét traditionele dansje tot het uitdelen van broodjes, meer dan 700 vrijwilligers maken deze El Cid mogelijk: ’Ik val hierna niet in een gat, maar in mijn bed’

Het gros van de eerstejaars doet elke dag een sneltest, om zo via de Corona-checkapp toegang te krijgen tot de activiteiten van El Cid. Ze mogen conform landelijke richtlijnen bij buitenactiviteiten met minder dan 750 aanwezigen, de anderhalve meterregel loslaten.

Donderdag begon de tweede groep van zo’n 2000 studenten met het driedaagse fysieke deel van de kennismaking met de stad, het studentenleven en de universiteit. De eerste groep had zijn introductie van maandag tot en met woensdag. Onder hen traceerde de GGD in de afgelopen dagen in totaal negen studenten die positief testten.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.