Rijnsburgse Boys schiet uit de startblokken met klinkende overwinning op het GVVV van Jochem Twisker

Jeroen Spruijt zorgde voor de eerste twee Rijnsburgse treffers.© Archieffoto

Tom Mentink
Veenendaal

Rijnsburgse Boys is het seizoen uitstekend begonnen. De formatie van trainer Henk Wisman kreeg in de eerste twintig minuten nog enigszins tegenstand van GVVV, maar maakte daarna het verschil: 0-3.

Jeroen Spruijt opende de score namens de Rijnsburgers, nadat even daarvoor de paal en de lat waren geraakt. Veertien minuten na de openingstreffer was de 27-jarige middenvelder opnieuw trefzeker (0-2). ,,Goed om te zien dat onze middenvelders goaltjes meepikken’’, sprak Wisman tevreden. ,,In de voorbereiding maakte Jeroen zijn kansen niet af, nu deed hij dat wel. Verdedigend hadden we gelukkig ook alles onder controle. We gaven weinig weg.’’

Over de ’clean sheet’ was Wisman nog het meest tevreden. Rijnsburgse Boys stond de afgelopen seizoenen bekend om de vele doelpunten die het gemiddeld om de oren kreeg. Zelf maakten de ’Uien’ overigens ook altijd veel goals. ,,We zijn tijdens de voorbereiding niet extra bezig geweest met de verdediging’’, vertelde Wisman. ,,Ons aanvallende spel brengt nu eenmaal risico’s met zich mee, maar we proberen dat zoveel mogelijk te beperken. Ik ben blij te zien dat het achterin zo goed staat.’’ Na de 0-2 ruststand zorgde Furhgill Zeldenrust in de tweede helft voor de derde goal.

De nieuwe aanwinst Robbert Olijfveld, overgekomen van IJsselmeervogels, maakte als invaller zijn officiële debuut voor Rijnsburg. Sanny Monteiro moet daar nog even op wachten. De nieuwe verdediger liep afgelopen donderdag tijdens de training een spierblessure op.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.