RTL Boulevard blijft voorlopig uitzenden vanuit Mediapark

ANP Producties | Bron: ANP

Het programma RTL Boulevard keert voorlopig niet terug naar de vaste studio aan het Leidseplein in Amsterdam, heeft RTL maandag laten weten. Het mediabedrijf meldde vorige week dat er nog geen beslissingen waren genomen.

Het programma maakt sinds een week gebruik van een nieuw decor waarin een deel van het oude decor van de studio op het Leidseplein is verwerkt. Ook worden er schermen gebruikt met op de achtergrond beelden uit de stad. Hiertoe is besloten om "de kijker weer wat meer het vertrouwde Boulevard-gevoel te geven".

De uitzendingen van RTL Boulevard worden sinds 12 juli gemaakt vanaf het Mediapark in Hilversum. Het besluit om te verhuizen werd genomen nadat er enkele uitzendingen niet door konden gaan vanwege een ernstige dreiging bij de studio in Amsterdam.

Een week eerder werd Peter R. de Vries vlak bij de studio neergeschoten na een bezoek aan Boulevard. De misdaadverslaggever, een van de vaste gasten in het programma, overleed later aan de gevolgen daarvan.

De gemeente Hilversum liet afgelopen week weten de aanwijzing van het Mediapark en omliggende straten tot veiligheidsrisicogebied met een maand te verlengen. Die maatregelen worden doorgetrokken omdat "de dreiging nog niet is verminderd".

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.