Veel doden en stroomuitval als gevolg van noodweer in de VS

ANP Producties | Bron: ANP

Het noodweer in de Amerikaanse staat Tennessee heeft aan ten minste 22 mensen het leven gekost, meldt The New York Times. Ook zijn er volgens de Amerikaanse krant zeker vijftig mensen vermist, nadat hevige regenval tot overstromingen leidde. Onder de slachtoffers zijn ook kinderen, bevestigen autoriteiten, onder wie een pas zeven maanden oude tweeling.

In het noordoosten van de Verenigde Staten kwam zondagavond (Nederlandse tijd) intussen ook de tropische storm Henri aan land in Rhode Island. Daar, en in veel andere noordoostelijke Amerikaanse staten, waaronder New Jersey, New York en Massachusetts, leidt de harde wind en de hevige regen tot overstromingen en stroomuitval. Duizend vluchten in het gebied zijn vanwege de storm geschrapt. In New York liepen enkele metrotunnels onder water. De treinverbinding tussen New York en Boston werd stilgelegd.

Zeker 125.000 huizen en bedrijven zitten zonder stroom volgens Poweroutage.us, die de stroomuitval in de Verenigde Staten bijhoudt. Henri begon als een orkaan, maar is in de loop van zondag afgeschaald naar een tropische storm met windsnelheden tot 110 kilometer per uur. De Amerikaanse president Joe Biden riep burgers zondag op voorzichtig te blijven, ondanks de iets afzwakkende wind.

In Tennessee riepen de autoriteiten eerder op de dag al de noodtoestand uit en zetten zij de Nationale Garde in. Op veel plaatsen in de staat viel in korte tijd 30 centimeter regen. Tal van rivieren traden buiten hun oevers in vier districten ten westen van de stad Nashville.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.