Parel van Voorschoten voor bestuursleden van jeu de boulesvereniging De Six Prêt

Foto uit 2016 van het recreantentoernooi op het banencomplex bij buurthuis De Boschbloem.

Foto uit 2016 van het recreantentoernooi op het banencomplex bij buurthuis De Boschbloem.© Archieffoto Jordy Kortekaas

Marieta Kroft
Voorschoten

Diederik van Ooijen, Theo Meppelink en Cok van der Does ontvingen maandagmiddag uit handen van burgemeester Nadine Stemerdink de Parel van Voorschoten. Het is een blijk van waardering voor het jarenlange vrijwillige bestuurswerk voor jeu de boulesvereniging ‘De Six Prêt’.

De uitreiking gebeurde in buurthuis De Boschbloem, waar de 70 leden tellende club de banen heeft liggen. In 2003 was er een uitbreiding tot zestien banen, vermeldt De Six Prêt op de website. Onlangs kwamen daar nog drie banen bij die ook geschikt zijn voor mindervaliden.

De drie Voorschotenaren droegen jarenlang hun steentje bij aan de vereniging. Van Ooijen werd eind 1990 lid en tussen 2005 en 2021 was hij secretaris. Een consciëntieus en betrouwbaar bestuurder, zo staat hij bekend. Zo was de vergunningaanvraag voor het befaamde Voorstraattoernooi op Eerste Pinksterdag altijd ’stipt in orde’.

Meppelink was tussen 1980 en 1993 twee periodes penningmeester. Hij gaf ook trainingen en haalde een professioneel trainer in huis om het niveau van de leden omhoog te krikken. In 2003 werd hij opnieuw penningmeester. Ook stak hij veel energie in het zoeken naar een permanent onderkomen, samen met andere Voorschotense verenigingen. Dat is nog niet gelukt.

Oud-voorzitter Van der Does organiseerde samen met andere leden de jaarlijkse vrijwilligersdag en was steeds bezig met het zoeken naar vrijwilligers voor de club. Hij was betrokken bij bijvoorbeeld de oplevering van twee nieuwe banen samen met de Lions club. Hierdoor kan De Six Prêt ook toernooien organiseren met een volledig wedstrijdsysteem.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.