Nieuwe evacuatievlucht Afghanistan landt dinsdag rond 07.30 uur

ANP Producties | Bron: ANP

Opnieuw komt dinsdag een vlucht aan op luchthaven Schiphol met mensen die zijn geëvacueerd uit Afghanistan. Het vliegtuig heeft 184 passagiers, negen van hen hebben een Nederlands paspoort. Onduidelijk is welke nationaliteit de andere passagiers hebben en ook is niet bekend of onder hen mensen zijn met Nederland als eindbestemming. De vlucht, die vertrokken is uit Islamabad, landt rond 07.30 uur. Het is een door Defensie ingehuurd toestel, zo meldde het ministerie maandagavond.

Maandag kwam al een chartervlucht met 129 evacués uit Afghanistan aan op Schiphol. Achttien inzittenden van dat toestel, dat vertrok vanaf de luchthaven van de hoofdstad Tbilisi in Georgië, hebben een Nederlands paspoort. Van de rest is niet duidelijk welke nationaliteit ze hebben en of onder hen mensen zijn met Nederland als eindbestemming.

Defensie gebruikt de vliegvelden in Islamabad en Tbilisi als luchtbrug. Evacuatievluchten vanuit de Afghaanse hoofdstad Kabul landen eerst in Tbilisi of Islamabad, waarna overgestapt wordt op grotere vliegtuigen die naar Nederland vliegen.

Maandagochtend vertrok de tiende evacuatievlucht uit Kabul, met aan boord 94 passagiers. Maandagavond meldde Defensie het vertrek van de elfde evacuatievlucht uit Kabul naar landen in de regio: een C-130 met 142 passagiers. Het is het niet bekend hoeveel Nederlanders aan boord zijn.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.