Heemstede krijgt gelijk in kwestie parkeerkaartje

Het eerste verhaal over de kwestie op de ombudspagina in 2019.

Het eerste verhaal over de kwestie op de ombudspagina in 2019.

Durk Geertsma

Mieke Molenaar heeft in hoger beroep geen gelijk gekregen en moet een parkeerboete toch betalen. Ze was eerder vrijgesproken.

Molenaar had in het centrum van Heemstede geluncht en voor haar auto een parkeerkaartje gekocht. Toch kreeg ze van een controleur van de gemeente een naheffing opgelegd. Een boete van 67 euro. Dat vond ze niet terecht omdat ze wel degelijk een kaartje gekocht had. Contant, dus ze had er geen bewijs van.

De rechtbank wees haar beroep tegen de bekeuring toe, maar de gemeente Heemstede ging in hoger beroep en heeft nu van het Hof gelijk gekregen. Aan de hand van foto’s van zowel de controleur als mevrouw Molenaar komt het Hof tot de conclusie dat er niet aan de waarneming van de controleur getwijfeld hoeft te worden en dat Molenaar het tegendeel moest bewijzen. ’Het overhandigen van een parkeerkaartje’ is onvoldoende. ’Het valt niet uit te sluiten dat een kaartje dat achteraf is overlegd ook achteraf is verkregen.’ ,,Het komt er op neer dat zowel zijn foto als de mijne kan kloppen. Maar uiteindelijk nemen de rechters die van de gemeente serieuzer. En dat is natuurlijk belachelijk’’, reageert Molenaar.

Meer nieuws uit Ombudsteam

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.