Man loopt met mogelijk vuurwapen in Leiden, politie lost waarschuwingsschot [update]

© Foto’s: Toon van der Poel

© Foto: Toon van der Poel

1 / 9
Internetredactie
Leiden

Een man die met een mogelijk vuurwapen rondliep op de Jan Luykenlaan in Leiden is zaterdagochtend aangehouden bij een tankstation op de Plesmanlaan. De politie heeft daarbij een waarschuwingsschot gelost.

De politie kreeg aan het eind van de ochtend een melding binnen dat er in de omgeving van het tankstation een man met een op een vuurwapen lijkend voorwep rondliep. Daarop gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse.

De man wilde in eerste instantie niet meewerken, laat een politiewoordvoerder weten. Daarop lostten agenten een waarschuwingsschot. Het voorwerp dat de man bij zich droeg, is na onderzoek in de omgeving nog niet gevonden. De woordvoerder kan dan ook niet bevestigen dat het om een vuurwapen gaat.

De politie had de omgeving lange tijd met lint afgezet. Er waren veel agenten aanwezig, evenals een speurhond. De verdachte is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Een kogelhuls.

Een kogelhuls.© Videostill.

Bij het politieonderzoek op de kruising van de Plesmanlaan en de Darwinweg klapten even voor 13.00 uur twee autos’op elkaar. Een vrouw is gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn door een berger meegenomen.

© Foto: Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.