Uitzending Jinek zondag in teken van Peter R. de Vries

ANP Producties | Bron: ANP

De uitzending van Jinek staat zondag in het teken van Peter R. de Vries. Eva Jinek blikt in de aflevering terug op de dood van de misdaadverslaggever en praat met haar gasten over de nasleep van zijn overlijden.

De Vries werd op 6 juli in het centrum van Amsterdam neergeschoten. Hij overleed negen dagen later. De misdaadverslaggever was vertrouwenspersoon van Nabil B., de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo. Eerder werden ook al B.'s toenmalige advocaat en zijn broer doodgeschoten. Hoewel er officieel nog niets over vaststaat, wordt breed aangenomen dat de drie moorden rechtstreeks verband houden met de banden die de slachtoffers met de kroongetuige hadden.

In Jinek zullen B.'s advocaten - Peter Schouten en Onno de Jong - aanschuiven. Misdaadverslaggever John van den Heuvel, die al langer extra beveiligd wordt vanwege ernstige bedreigingen, schuift voor het eerst sinds lange tijd weer aan in een talkshow. Ook misdaadverslaggever Paul Vugts, Kamerlid Attje Kuiken en rechtbankverslaggever Saskia Belleman praten over onder meer de vraag of rechters, advocaten en journalisten hun werk nog wel veilig kunnen uitvoeren. Vanwege de veiligheid is de talkshow eerder opgenomen en is de uitzending niet live zoals gebruikelijk.

Jinek is eenmalig op zondag te zien bij RTL 4. Vanaf maandag neemt de presentatrice het stokje weer over op de doordeweekse dagen van collega Humberto Tan. Hij neemt vanaf volgende week de zondagen weer voor zijn rekening.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.