Politie onderzoekt explosie en vondst explosief in Alblasserdam

ANP Producties | Bron: ANP

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een explosie geweest bij een woning aan De Boezem in Alblasserdam. De woning was eerder al gesloten door de burgemeester. Er raakte niemand gewond. Kort na de ontploffing vond de politie bij een woning aan de Merelstraat een explosief. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft dit volgens de politie weggehaald en onschadelijk gemaakt.

Ook de woning in de Merelstraat was op last van de burgemeester al gesloten. Uit voorzorg zijn de bewoners direct naast de woning ergens anders ondergebracht.

Het onderzoek is nog in volle gang. Volgens een woordvoerder zijn er sporen veiliggesteld. De politie is op zoek naar getuigen.

Vergisontvoering

De beide woningen zijn eerder deze maand gesloten in verband met de 'vergisontvoering' van een 56-jarige man uit Hoofddorp. De regionale nieuwszender Rijnmond meldde destijds dat het eigenlijke doelwit van de ontvoering in het huis aan De Boezem zou wonen. Bewoners van een huis in de Merelstraat zouden in relatie staan met het doelwit, aldus de omroep. De ontvoeringszaak zou verband houden met de onderschepping van een grote partij cocaïne in de haven van Antwerpen. Voor de vergisontvoering van de Hoofddorper zitten zes verdachten vast.

Het Openbaar Ministerie twitterde zaterdagmorgen dat het samen met de politie bekijkt of de incidenten van vrijdagnacht te maken "hebben met een lopend onderzoek naar bedreigingen van de bewoners van de beide adressen". Omdat het om een lopend onderzoek gaat, kan het OM niet inhoudelijk ingaan op vragen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.