Laatste Britse militairen uit Afghanistan vertrokken

ANP Producties | Bron: ANP

De laatste Britse militairen in Afghanistan hebben het land verlaten, meldt het ministerie van Defensie. Daarmee is een einde gekomen aan de militaire aanwezigheid van het Verenigd Koninkrijk in Afghanistan, die 20 jaar heeft geduurd. Eerder op zaterdag werd al de Britse evacuatie-operatie vanaf de luchthaven van Kabul beëindigd.

Groot-Brittannië heeft in twee weken tijd bijna 15.000 mensen weten te evacueren uit de door de Taliban bezette hoofdstad. Toch is het de Britten niet gelukt iedereen weg te krijgen die dat wilde. Vrijdag sprak defensie nog van tussen de 800 en 1100 Afghanen die naar Groot-Brittannië mogen komen, maar vastzitten in het Aziatische land. Ook 100 tot 150 Britten waren toen nog niet geëvacueerd. Meer dan duizend Britse militairen waren op het hoogtepunt van de evacuaties in Kabul om de massale uittocht te regelen.

Ook de Amerikanen zijn begonnen aan de laatste fase van hun aftocht uit Afghanistan. Het is de bedoeling dat de militairen voor 31 augustus (komende dinsdag) zijn vertrokken. Alleen de luchthaven is nog in handen van de Amerikanen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.