Commissie: moordenaar Robert F. Kennedy voorwaardelijk vrijlaten

ANP Producties | Bron: ANP

Sirhan Sirhan, de man die veroordeeld is voor het doodschieten van Robert F. Kennedy, maakt na 53 jaar in de gevangenis kans op voorwaardelijke vrijlating. Op vrijdag maakte een justitiecommissie bekend dat de inmiddels 77-jarige Sirhan zijn vrijheid voorlopig terug kan krijgen. Het is de zestiende poging van Sirhan om uit de gevangenis te komen.

Het lot van de schutter ligt nu in handen van de Democratische gouverneur van de Californië, Gavin Newsom. Die kan besluiten of Sirhan de gevangenis ook daadwerkelijk mag verlaten. Een woordvoerder van Newsom kon vrijdag tegen The New York Times niets zeggen over de beslissing van de gouverneur.

De Palestijnse immigrant Sirhan schoot Robert F. Kennedy, de broer van de eerder vermoorde John F. Kennedy en zelf in de race om president te worden, op 5 juni 1968 neer in Los Angeles. Kennedy overleed een dag later op 42-jarige leeftijd in het ziekenhuis. De schutter zei dat hij Kennedy had beschoten om diens steun aan Israël. Sirhan werd in 1969 veroordeeld tot de doodstraf, die enige jaren later werd omgezet in levenslang. Hij zit de straf uit in een gevangenis in San Diego.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.