Twee wolven ontsnapt en weer gevangen in DierenPark Amersfoort

ANP Producties | Bron: ANP

In DierenPark Amersfoort zijn maandag twee wolven ontsnapt uit hun verblijf. Bezoekers van de dierentuin hoorden van dierenverzorgers dat het om één ontsnapt dier zou gaan, maar het park maakte toen de dieren weer gevangen waren op Facebook bekend dat het om twee wolven ging. De wolven zijn verdoofd en daarna teruggebracht naar hun onderkomen. De dierentuin is niet bereikbaar voor een toelichting.

De wolven schrokken van werkzaamheden rondom hun verblijf. Ze ontsnapten via een kuil aan de onderkant van het hekwerk rond dat verblijf, meldt de dierentuin. Of de dieren die kuil zelf hebben gegraven is niet duidelijk. De kuil moet volgens het dierenpark heel kort geleden zijn ontstaan, want bij een recente controle van het wolvenverblijf waren er nog geen gebreken aan de omheining. Het wolvenverblijf voldoet aan de veiligheidseisen. Het hekwerk rond het wolvenverblijf wordt hersteld. Tot die tijd blijven de wolven in een separatieruimte.

Bezoekers moesten nadat de dieren ontsnapten naar binnen. Dat was nodig zodat de verzorgers de loslopende wolven rustig konden opzoeken. Er is geen gevaar voor het publiek geweest, aangezien wolven banger voor mensen zijn dan omgekeerd, aldus het park. Volgens wolvenkenner Glenn Lelieveld van de Zoogdiervereniging kan een wolf die in gevangenschap is gehouden onvoorspelbaar reageren. Een wolf die opgesloten heeft gezeten kan volgens hem juist heel vervelend worden.

Dierenparken hebben protocollen over de handelwijze als een dier ontsnapt. Bij DierenPark Amersfoort ontsnapten in november vorig jaar twee chimpansees, nadat een verzorger een deur niet goed had afgesloten. De chimpansees moesten doodgeschoten worden, omdat ze erg agressief waren.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.