Wolf ontsnapt in DierenPark Amersfoort

ANP Producties | Bron: ANP

In DierenPark Amersfoort is maandagmorgen een wolf ontsnapt. Bezoekers van de dierentuin zijn via de omroepinstallatie van het park en via een Burgernetmelding opgeroepen om naar binnen te gaan. De wolf loopt los door het park.

Een deel van de dierentuin is ontruimd om de wolf te zoeken. Tal van dierenverzorgers lopen in dat gebied op zoek naar het ontsnapte dier. Als ze hem vinden is het volgens de verzorgers de bedoeling dat de wolf wordt verdoofd, zodat hij meegenomen kan worden. Volgens een van de verzorgers zouden er zelfs meer wolven los rondlopen. Het is nog niet bekend hoeveel wolven het dierenpark heeft.

Verzorgers hebben bezoekers van het park na de ontsnapping gerust proberen te stellen, door te melden dat wolven banger zijn voor mensen dan omgekeerd. De kans dat een wolf een mens aanvalt is klein.

In november vorig jaar ontsnapten twee chimpansees uit hun kooi in dezelfde dierentuin. Dat gebeurde nadat een verzorger een deur niet goed had gesloten. De chimpansees werden doodgeschoten omdat ze agressief waren naar medewerkers van de dierentuin. Verdoven van de dieren had te veel tijd gekost, bleek uit onderzoek. Er was toen sprake van een levensgevaarlijke situatie, zeiden deskundigen.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.