Denise (19) werd grondstewardess in coronatijd. ’Het liefst wil ik vliegen’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Chiara Mars

Denise (19): „Eigenlijk wist ik tot vorig jaar niet dat ik als stewardess bij een vliegtuigmaatschappij wilde werken. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor vliegtuigen, maar ik heb zelf havo gedaan en was heel erg in die richting aan het zoeken. Ik heb altijd gefocust op de middelbareschoolvakken waar ik goed in was, maar vond daar niet wat ik zocht. Toen ben ik gaan kijken wat ik persoonlijk heel erg leuk vond. Uiteindelijk kwam ik hierbij.’’

,,Nu werk ik nog bij de balie op het vliegveld, als grondstewardess, maar het liefst wil ik vliegen. Door corona was die optie er helaas niet. Gelukkig heb ik wel stage kunnen lopen. Ik begon in mei, dus ik heb de drukte wel meegemaakt. Maar het is niet zoals vroeger, absoluut niet.

(Tekst gaat door onder foto)

Als ik in de toekomst kijk, hoop ik dat ik over vijf jaar echt vlieg. Ik weet nog niet zozeer voor welke maatschappij. Bij KLM kom je heel lastig binnen. Of het dan Transavia wordt, dat maakt mij niet heel veel uit. Ik hou gewoon mijn ogen open voor vacatures. Als ik klaar ben met mijn stage ga ik werken bij een restaurantje in Reeuwijk, waar ik vandaan kom, om extra bij te verdienen. De horeca heeft natuurlijk ook op zijn gat gelegen door corona.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.