Studentenvereniging stopt ontgroening wegens wangedrag

ANP Producties | Bron: ANP

Studentenvereniging A.S.C./A.V.S.V. in Amsterdam stopt onmiddellijk met de dispuutkennismakingstijd. Het bestuur heeft meldingen over grensoverschrijdend gedrag tijdens de ontgroening binnengekregen. Wat er precies is gebeurd, meldt de woordvoerder niet, maar het zou "volstrekt onacceptabel" zijn.

Volgens de Volkskrant zijn er diverse gewelddadige incidenten geweest, waarbij studenten verwondingen zouden hebben opgelopen. Het Amsterdamsch Studenten Corps en de Amsterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (A.S.C./A.V.S.V.) is volgens de eigen site met ruim 2700 actieve leden de grootste studentenvereniging van Nederland.

Het bestuur ervan heeft volgens een woordvoerder "een duidelijk en krachtig signaal" willen afgeven. Er is "geen enkele plaats" voor dergelijk gedrag. Het wil nu "de reeds ingezette cultuurverandering binnen het A.S.C./A.V.S.V." de komende tijd verder verwezenlijken.

Verantwoordelijkheidsbesef

Het is nog lang niet zeker of er volgend jaar wel weer een dispuutkennismakingstijd komt, zo wordt gesteld. Dat kan alleen als er voldoende verantwoordelijkheidsbesef is dan, stelt het bestuur.

"Studenten horen verantwoordelijkheidsbesef te hebben over wat toelaatbaar en ontoelaatbaar gedrag is. Blijkbaar is dat besef er niet bij iedereen. Het is treurig dat studenten die zich wel verantwoordelijk opstellen lijden onder dit besluit. Toch is het een noodzakelijk besluit", aldus Jack Koopman, rector van het A.S.C./A.V.S.V.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.