Duinrell vangt vanaf maandag weer asielzoekers op: ’Vooral statushouders’

Marieta Kroft
Wassenaar

Duinrell vangt vanaf komende maandag weer asielzoekers op. Het gaat tot 1 november om maximaal 650 mensen die al minimaal twee maanden in Nederland verblijven.

Vanaf 1 november tot 30 maart kunnen maximaal 930 vluchtelingen op het Wassenaarse attractiepark terecht. Dat deelde burgemeester Leendert de Lange dinsdagavond mee in de commissievergadering. Dat is op verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) twee weken langer dan eerst de bedoeling was.

Volgens De Lange is het niet de bedoeling dat Duinrell opvang biedt aan vluchtelingen die de afgelopen weken uit Afghanistan zijn gekomen. ,,Dertienduizend statushouders wachten nog op een huis. Het is vooral deze groep die naar Duinrell komt.’’

Deze week krijgen de omwonenden van het attractiepark een brief met de laatste stand van zaken. De Lange sprak de hoop uit dat de coronamaatregelen het weer toelaten dat vrijwilligers activiteiten voor asielzoekers organiseren.

Duinrell vangt al jaren in de rustige wintermaanden asielzoekers op. Het afgelopen jaar werd die periode op verzoek van het COA die periode verlengd tot 15 juni. Voor het attractiepark, dat als gevolg van de coronatijd in financieel zwaar weer dreigde te komen, was de komst van asielzoekers een welkome inkomstenbron.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.