AFM grijpt in bij Bever Holding vanwege ontbrekende informatie bij verkoop Noordwijkse grond

Het Gat van Palace in Noordwijk.

Het Gat van Palace in Noordwijk.© Archieffoto Taco van der Eb

Roza van der Veer
Noordwijk

Bever Holding van vastgoedondernemer Ronnie van de Putten moet van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) informatie verstrekken over de recente verkoop van percelen in Noordwijk. Zolang dat niet is gebeurd, mag tot nader order op de beurs niet meer worden gehandeld worden in aandelen Bever Holding.

De AFM houdt toezicht op de financiële markten zoals de beurs. De markten moeten op een duidelijke en eerlijke manier werken om het vertrouwen van het publiek, het bedrijfsleven en de overheid te houden.

De recente verkoop van een fors deel van de vastgoedportefeuille aan bouwbedrijf Adriaan van Erk uit Bergambacht heeft blijkbaar zoveel vraagtekens bij de AFM opgeleverd dat ze de handel in Bever Holding, waarvan de aandelen zijn genoteerd aan de Euronext in Amsterdam, tot nader order heeft stilgelegd.

Wat de gevolgen van de maatregel van de AFM zijn voor de verkoop van de Noordwijkse percelen als onder meer het Gat van Palace, Vuurtorenplein, het Esplanadeterrein en het Zingerterrein is niet bekend. Volgens de Noordwijkse wethouder Roberto ter Hark gaan de gesprekken met de nieuwe eigenaar van de Noordwijkse terreinen gewoon door. Noordwijk moet namelijk binnen zes weken aangeven of ze gebruik wil maken van het eerste recht van koop. Eerder deze week zei Ter Hark dat Noordwijk wil samenwerken met de nieuwe eigenaar. ,,En dit lijkt mij een kwestie tussen de AFM en Bever Holding.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.