Erepenning voor 100-jarige korfbalclub Pernix

Pernix (oranje) in actie tegen de Leiderdorpse korfbalclub Velocitas .

Pernix (oranje) in actie tegen de Leiderdorpse korfbalclub Velocitas .© Archieffoto Hielco Kuipers

Marieta Kroft
Leiden

Burgemeester Henri Lenferink heeft zaterdag de koninklijke erepenning uitgereikt aan de 100-jarige korfbalvereniging L.C.K.C. Pernix.

Pernix vierde het eeuwfeest al op 11 mei, maar vanwege de coronamaatregelen was het feest bescheiden. De burgemeester kon zaterdag, bij de start van het nieuwe korfbalseizoen alsnog de erepenning uitreiken.

Behalve korfballen, organiseren leden regelmatig sportkampen, feestavondjes, ’ukkie korfbal’ en is de club aanwezig bij evenementen in de stad. Pernix denkt na over een koers om er over 25 jaar ook nog te zijn. Hierbij wordt de rol van de vereniging groter in de wijk en zien zij de korfbalsport als middel om maatschappelijke uitdagingen op te lossen, aldus de gemeente Leiden.

Pernix behoort al jaren tot de grotere verenigingen binnen het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Met tegen de 350 leden en ook nog veel ’ongebonden’ vrijwilligers is Pernix een gezonde club met circa dertig competitieteams in verschillende leeftijdsgroepen en een eerste op hoofdklasseniveau.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.