Dani van der Moot is beslissend voor Rijnsburgse Boys op inktzwarte dag voor Katwijk

Dani van der Moot.

Dani van der Moot.© Archieffoto

Hein ten Berge
Rijnsburg

Met twee puntgave treffers was Dani van der Moot de onbetwiste uitblinker voor Rijnsburgse Boys in de pikante derby tegen een treurend Katwijk: 2-0.

Het zag er afgelopen week zelfs naar uit dat de makkelijk scorende spits überhaupt niet aan spelen zou toekomen. Een enkelblessure die hij dinsdag opliep bij de training bleek dusdanig hardnekkig dat Van der Moot ook de groepstraining van donderdag oversloeg. Maar een flinke dosis ibuprofen in zijn lijf deed wonderen op zaterdag.

De oud-jeugdinternational brak de wedstrijd, die tot die tijd verrassend genoeg voortkabbelde, vijf minuten voor rust open na een counter die werd opgezet door Masies Artien. De opgekomen verdediger Rob Zandbergen gaf de voorzet die door Van der Moot feilloos in het Katwijkse doel werd gewerkt.

Koploper Katwijk kwam na die treffer eigenlijk amper nog aan voetballen toe. De grootste kans van de oranjehemden was voor aanvoerder Robbert Susan die bij een 0-0 stand zijn kopbal op fraai wijze gepareerd zag worden door Rijnsburgse Boys-doelman Wesley Zonneveld.

De manier waarop Van der Moot de derby ruim een kwartier voor tijd besliste was fenomenaal. Hij pikte een afvallende bal buiten het strafschopgebied op en krulde de bal haast achteloos in de verre hoek: 2-0. In de slotfase ontbrandde het duel nog wel - Robbert Olijfveld (Rijnsburgse Boys) en Susan (Katwijk) kregen direct rood - maar gescoord werd er niet meer.

Katwijk was in die periode allang zichzelf niet meer. En dat viel de ploeg niet te verwijten. De drie punten die op het spel stonden, waren zaterdag bijzaak. Het overlijden van oud-verzorger én zeer betrokken clubman Frans Albers - hij overleed zaterdagochtend na een lange slepende ziekte - hakte er verschikkelijk in. Bij de spelersgroep, bij de staf en bij de supporters.

De KNVB liet weten het duel bij Rijnsburgse Boys uit te kunnen stellen maar na intensief overleg besloot Katwijk toch af te reizen naar de Middelmors. Het eerbetoon halverwege de tweede helft van de Katwijkse aanhang aan Frans Albers was meer dan indrukwekkend. Dat gold ook voor het ovationele applaus dat daarop volgde van de Rijnsburgse supporters.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.